Vrijeme je za povratak u formu!

Božićno-novogodišnji blagdani su iza nas, vrijeme je za povratak u formu

Vjerojatno su samo oni najkarakterniji (ili, nedajbože, bolesni) odoljeli iskušenju na stolu u kombinaciji s gledanjem televizije ili drugom sličnom „aktivnošću“. Gomila kalorija s jedne strane i nedostatak potrebe za njihovom potrošnjom s druge strane kod većine nas pokvarili su formu (pa čak i izgled).

Kako vrijeme nije prehladno a čini se da do nekog ozbiljnog zahlađenja neće doći skoro, preporučam vam da,  ako to već niste učinili, probate nordijsko hodanje.nordijsko-hodanje

Uz neveliku investiciju u udobne tenisice i štapove možete šetnju Maksimirom pretvoriti u pravi trening. Preporučam vam specijalizirane štapove jer se mogu dobro podesiti tako da će učinak opterećivanja ruku doći do izražaja a osim toga uključit ćete više grupa mišića i ujedno rasteretiti noge pa će opterećenje biti uravnoteženo, cirkulacija bolja a umor manji) Ako ste ambiciozniji i mislite da možete više preporučam vam da svakako probate – Tabatu. To je metoda intervalnog treninga visokog intenziteta koju je na temelju provedenih istraživanja razvio tim japanskih znanstvenika na čelu s Izumijem Tabatom.

TABATA.jpg

Ne želite li pak iskušavati nikakve novitete uvijek se možete prihvatiti dobrog starog – pilatesa.

Nemojte zaboraviti da su najvažniji vaša upornost i ustrajnost u vježbanju i da će ljeto doći brže nego što biste htjeli.

I na kraju: zanemarite što na sve to kažu muškarci. Njima je dovoljan njihov hakl s “deep reliefom“ prije i pivicom-dvije poslije…

Vidimo se !

vinec

Vaša Petra 😉

phTHUMB

Odgovori