REMETSKI HAKLERI ODUŠEVILI NA RIJEČKOJ HAKLI

“BOŽIĆ NA HAKLI JE TRADICIONALNO HAKLERSKO NATJECANJE  KOJE SE ODRŽAVA U RIJECI

…u organizaciji  košarkaških klubova FSV i “Viškovo”. Prošlog petka (20.XII.) se u Sportskom centru “Zamet”  okupilo 300 djevojčica i dječaka podijeljenih u 98 ekipa. Organizatori ističu da je ove godine tijekom košarkaškog dana na Zametu skupljena velika količina hrane, higijenskih potrepština, igračaka i slatkiša za potrebe djece korisnika Socijalne samoposluge, koja su i sama nazočila manifestaciji.

Ovogodišnji turnir je izašao iz lokalnih okvira ugostivši 10 zagrebačkih ekipa. Šest od njih bile su remetske…

Trener Ivan Hercigonja dirnut je atmosferom i posebnošću ovog humanitarnog natjecanja: »Naravno da je turnir bio i natjecateljskog duha, ali cilj je bio pomoći onima koji su slabije sreće od nas. Moram istaknuti da smo i mi (roditelji, djeca, trener i ravnateljica OŠ Remete op.a.) složili 6 paketa prepunih igračaka, prehrambenih i higijenskih potrepština želeći pomoći i razveseliti djecu. Bilo je lijepo gledati tu djecu kad su dolazila po poklone da im barem malo bude uljepšan Božić.«

Što se  tiče samog natjecanja, iako rezultat nije bio u prvom planu Hercigonja je želio povesti najbolje i najspremnije ali je  morao raditi u posljednji čas  izmjene u sastavima ekipa. Igralo se 3 na 3 + 1 zamjena. Iako je turnir bio prekrasno organiziran i prepun zbivanja, nije bilo lako voditi  6 ekipa  ali  isplatilo se. Obje ekipe cura su dominirale u svojim uzrastima. “Male”  cure (U11) odigrale su 7 haklova, pobjedile u svima uz ukupnu koš razliku 73-11.  Najbolja igračica turnira Lena Hitrec je usporedno igrala i za starije koje su također pobjedile u svih 7  tekmi  (koš razlika 77-13).

U konkurenciji cura U11  sudjelovalo je 11 ekipa. Remetsku ekipu činile su Lena Hitrec, Mia Peti (koja je bila drugi strijelac turnira), Helena Topolovac i Marija Gršić.

U kategoriji cura U13 su igrale Tea Čutić, Ana Marenković, Lena Hitrec i Katarina Palac. Uz Lenu i Tea je proglašena igračicom turnira.

Pobjednička momčad u uzrastu U13 igrala je u sastavu: Oton Blokar, Jurica Topolovac, Domagoj Derniković i Juraj Pavleković. Nastupili su u konkurenciji 22 ekipe i prilično se namučili za zlato. Odigrali su 9 haklova,  pobjedili u 8 i imali koš razliku 93-22. U finalu su, u iznimno napetoj utakmici, pokazali karakter i okrenuvši početnih 0-4 na 5-4  pobjedili i domaće haklere s 11-4, uzvrativši im za poraz u skupini.

»Dugo, dugo, nisam vidio toliko tenzija i stvari koje ne bih nabrajao, ali mogu reći da su dečki ostali smireni, koncentrirani i prikazali se kao pravi sportaši, iako to baš i nije bilo lako.« – kaže Hercigonja.

Umorni i iscrpljeni nakon 13 sati boravka u Rijeci krenuli su put Zagreba, veseli zbog sportskog i ponosni zbog humanitarnog učinka.

Odgovori