SVEČANO OTKRIVENA PLOČA U SLAVEKOVOM PARKU

NAKON ŠTO JE NEKAD NEUGLEDNA LIVADA UZ BUKOVAČKI VATROGASNI DOM UREĐENJEM

postala park u kojem se nalazi spomenik o.Vjenceslavu Mihetecu, danas je i službeno otkrivena natpisna ploča s imenom Parka.

Svečanosti je nazočilo nekoliko stotina građana Bukovca i Remeta a uveličali su je članovi remetskog župnog zbora pod vodstvom Tomislava Habulina, praćeni tamburašima KUD-a “Frankopan Remete”.

Program je vodio Ivan Daskal a prvi se okupljenima obratio Željko Rusan, inicijator obnove ovog prostora i davanja mu imena o.Slaveka. On je u emotivnom govoru podsjetio na njega i zahvalio svima koji su poduprli njegovu ideju izgradnje Parka.

Predsjednik VGČ Maksimir Stanko Gačić podsjetio na sam tijek aktivnosti od ideje do realizacije te je predložio da ovo okupljanje na dan kad se obilježava godišnjica Slavekove smrti postane tradicionalno.

Predsjednik Skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić u svojem je govoru najavio pokretanje izgradnje Marijina vrta na prostoru Remetskog svetišta, čiji je Mihetec bio upravitelj i najbolji poznavatelj.

Biranim riiečima o o.Vjenceslavu govorio je i gradonačelnik Milan Bandić koji je na kraju pozvao Željka Rusana i najmlađe Mihetece da otkriju ploču s imenom Parka a potom je remetski župnik o.Antonio Mario Čirko zazvao blagoslov.

Svečanost je nastavljena druženjem uz zakusku.

 

Odgovori