TAK SE VOLI REMETE !

PROŠLA SUBOTA BILA JE POSEBNO RADNA ZA ONE KOJI VOLE KAD SU REMETE UREDNE

Na poziv remetskog župnika o. Antonia Maria i župne Obiteljske zajednice okupilo se 40 – ak župljana. Ženski dio se primio crkve i samostana a muškarci okoliša. Dobro vrijeme omogućilo je vrijednim rukama da obave dobar posao, na veselje svom župniku koji je priznao da se, otkad je preuzeo tu dužnost, još nije bolje osjećao.

Najbolji sažetak izrekao je član Župnog pastoralnog vijeća Branko Svržnjak: “Odaziv, angažman velikog broja svih župljana njihova raspoloživost  za radove i zajedničko druženje te ponuda za buduća druženja i radove uistinu je ispunilo i više od mojih očekivanja i želja te ulijeva veliku nadu za još  ljepšu budućnost naše Župe.”

 

A na Vincu su se skupili “Frankopanci”: Draž, Jaggy, Darko, Vlado, Joža, Matija i drugi, odlučni u namjeri da očiste prilaz svojim prostorijama u staroj školi.

Na ovaj potez su se odlučili iz sigurnosnih i zdravstvenih razloga, a nakon mukotrpnog posla, otkrili su i fontanu koja je bila zaboravljena jer se od divljeg raslinja nije vidjela već godinama. Ovakav prizor zaista je puno ljepši od dosadašnjeg, fontane su sad u modi. Akciju KUD-a “Frankopan” s odobravanjem su pozdravili i prolaznici. Šteta je što Vinec nije stigao obić gradonačelnik Bandić koji je na drugom bregu, pri “Skenderici” danas slavio rođendan…

foto:Facebook

Odgovori