PROSLAVLJEN 95. ROĐENDAN “FRANKOPANA”

PROTEKLOG PETKA U GRADSKOM KAZALIŠTU “GAVELLA” OKUPILO SE MNOŠTVO POKLONIKA FOLKLORA KAKO BI ZAJEDNO PROSLAVILI 95. ROĐENDAN KUD-A “FRANKOPAN -REMETE”

Tolike godine za jedno kulturno-umjetničko društvo nisu ostavile traga starenja u rođendanskoj izvedbi svih sekcija “Frankopana”.

Na samom početku izveli su odličnu vokalnu izvedbu skladbe “Dobar večer, dobri ljudi” u accapela verziji. Nakon toga su publiku prigodno pozdravili narator Miroslav Mučnjak, predsjednik KUD-a Jadranko Jagarinec i predstavnik ZAFAZ-a, Ante Kordun. Program je nastavljen točkom ženskih tamburašica, koja je počela sa starijim članicama, a nastavljena je zajedničkom izvedbom međimurskih pjesama mlađih tamburašica. Sekcija velikog folklora je izvela atraktivnu koreografiju Međimurja.

U daljnjem programu vidjeli smo odličnu izvedbu tamburaške sekcije svih uzrasta i bez sumnje, ovi dečki su perjanica tamburaškog sviranja! Veterani su ispunili očekivanja publike u izvedbi koreografije Bunjevca, tako da su pozvani i na bis, dok su najmlađi izveli koreografiju Slavonije i oduševili publiku svojom uigranošću i zajedništvom. Zborašice su izvele tri skladbe u accapela verziji, a program je završen koreografijom Prigorja, u koju su nas uveli najmlađi članovi sa “Mladim Imbrekom”, a s ovacijama je završila sekcija velikog folklora. Publika je uživala u ovom koncertu i sigurno željno očekuje neki novi nastup. “Frankopani”  su vikend zaključili nastupom u programu Advent u Zagrebu na Trg bana Josipa Jelačića.

foto: Dražen Loucki i Slavica Šafran

Odgovori