ODRŽANA PRVA SJEDNICA VIJEĆA RODITELJA OŠ REMETE U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI

OD 28 RAZREDNIH ODJELJENJA NAZOČNI SU BILI PREDSTAVNICI  NJIH 23.Na prijedlog ravnateljice Branke Hercigonje za predsjednicu je ponovo izabrana Anita Žužić (5.c). Članovi vijeća najprije su se upoznali sa svojim pravima i obvezama a potom, ukratko, i školskim kurikulumom koji je dostupan i na web-stranicama Škole.
Kurikulum sadrži dugoročni i kratkoročni plan i program rada škole kroz izbornu nastavu, izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, te druge odgojno – obrazovne programe i projekte o vannastavnim aktivnostima. Kurikulum izglasava učiteljsko vijeće a odobrava školski odbor.

Ove godine Tim za kvalitetu, koji uz ravnateljicu čine čine djelatnici stručne službe te mentori i savjetnici, posebno se posvetio izvannastavnim aktivnostima želeći omogućiti učenicima što više aktivnosti.
Izvannastavne aktivnosti su osim standardnih izvannastavnih aktivnosti poput zbora i folklora, likovne, sportske, dramsko-plesne i dramske skupine pa cvjećari, lutkari, informatičari te etno i plesna rap skupina. Od ove školske godine  učenici razredne nastav dobivaju i “parlaonicu”  a planirano je i osnivanje skupine “malih forenzičara” za predmetnu nastavu.

Dopunska nastava organizira se iz nastavnih predmeta za koje postoji potreba, a učenik je pohađa uz redovitu pohađanje nastavu. Dodatna nastava organizira se  iz  hrvatskog, engleskog i talijanskog jezika, matematike, fizike, kemije, informatike, vjeronauka i zemljopisa.

Pravilnikom o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno- obrazovnih aktivnost izvan škole” propisan je način izvođenja terenske nastave. Izleti će se objavljivati na web stranici škole uz javni natječaj za turističke organizacije koje  organiziraju izlete. Za terensku nastavu svaki roditelj potpisuje suglasnost.

Plan i program rada Kulturnog centra škole čine:

  • Dani kruha 12.10.2014.
  • Božićna priredba 2014.
  • Dan škole – prema sadašnjim planovima održat će se u Centru za kulturu Maksimir,
  • Švarcova ulica, 13 i 14.05.2014.
  • Smotra učeničkih zadruga

U izradi je projekt vanjskog igrališta a po riječima ravnateljice, zaslugom Predsjednika vijeća Mjesnog odbora Domagoja Ivankovića škola je  dobila parkiralište za vozila roditelja.

Školska godina traje od 8. rujna do 23. prosinca, 2014. (prvo polugodište) te 12. siječnja do 16. lipnja, 2015. (drugo polugodište)

Zimski odmor počinje 24. prosinca a završava 12. siječnja.
Proljetni odmor počinje 30.ožujka a završava 6. travnja.
Ljetni odmor počinje 17. lipnja, 2013. godine, osim za učenika koji polažu razredni ili popravni ispit.

Nenastavni dani su :

  • 8. listopad, 2014. Dan neovisnosti
  • 31.listopad i 1. studeni, 2014. Svi Sveti, jer je škola na prometnom pravcu za dva groblja koja su u blizini (Mirogoj i Remete) te se stvaraju gužve u cirkuliranju vozila,
  • 13. i 14. svibanj, 2015. Dan škole (13. će biti organiziran izleti za učenike a 14.  radionice te u večernjim satima školska priredba)
  • 4.lipanj.2015. blagdan Tijelova

Škola je dobila video nadzor na ključnim mjestima van i unutar škole a odobren je popravak krova  na mjestima gdje prodire voda.

Kao i  svake godine opet je postavljeno pitane ispisa s izbornih predmeta. Ravnateljica  je naglasila kako jepotrebno djecu ispisati sa izbornih predmeta na kraju školske godine ili prije prve sjednice nastavničkog vijeća, najkasnije u prvom tjednu nove školske godine.

Članovi Vijeća roditelja izrazili su želju za češćim susretima u cilju zajedničkog rješavanja problema s kojima se škola susreće.

Odgovori