REMETSKO – GRAČANSKA FAŠNIČKA SVADBA

OVOGODIŠNJA SVADBA DOBILA JE PROSTOR I NA HTV-UNajzapaženiji događaj ovogodišnjeg remetskog Fašnika bila je svadba koju su u suradnji s gračanskim “Falačekom Prigorja” organizirali naši Šušnjićani pred čijim se kućama u subotnje prijepodne počelo okupljati svadbeno mnoštvo. Ove godine je, kao što se iz naziva vidi, ženik bio iz Remeta pa je nakon što je dever svate proglasio gospodom a tamburaše veselnikima, vesela kolona  krenula prema “Skenderici”.Tu se okrijepila, kak je i red, pa krenula prema novom sponzoru: “Pizza Up”-u. Od tamo su se preko Studenog brega dohvatili Kvintičke a kako ih je uspon umorio morali su predahnuti i pri Žužiću. Međutim, pravu zasjedu svatima je priredila obitelj Domazet koja ih nije pustila dalje dok ne pojedu i popiju sve što su im, onako po domaći, priredili.

Nestrpljiva mladenka čekala je kod tunela u Gračanima gdje je u bistrou “5Plus” održana prosidba. Svati su nastavili uveseljavati Gračance sve do večeri kad su skrasili na večeri u Vatrogasnom domu.

U organizaciji ovogodišnje svadbe sudjelovalo je 150-ljudi a da su si dali truda mogli su se uvjeriti i gledatelji HTV-ove emisije “Dobro jutro Hrvatska”.

Posebno se potrudila jedna mačkara koja je nakon plesa pod maskam u “Skenderici” u subotu ujutro skoknula s još nekima do Sesveta po svatovski traktor, veselila se u svatovima i na večer se još pridružila “Frankopanima” u Domu na Vincu. Svaka čast!

foto: Sanja Slunjski,Krešo Šušnjić,”Falaček Prigorja”

Odgovori