“KAK SE DECA LEPO LOPTAJU!”

TO JE TEKMA ZA KOJU HERC I NJEGOVI PULENI ŽIVE !

COV

Tog nedjeljnog predvečerja opet su mu svi bili tu. Dobro ne baš svi jer neki su bili bolesni, ali kao da su došli… A neki…ma dobro nije važno…

Ana,Viktor,Tin, mali Bazmenjak, Nik, Demjan, Ceki, Nika, Antoni, Fićo, Stipe, Ivona, Tea, Roko, Lovre, Lena, Domagoj,Valentina, Juraj…došli su na svoje tradicionalno druženje: ALL STAR tekmu, kako je ponosno zovu. S pravom, jer iako mu se čini da su još jučer popikavali na loptu i jedva je dobacili do koša danas su na pravom putu da postanu zvijezde.

Neke viđa skoro svakodnevno a neke nije vidio već neko vrijeme pa je mogao zaključiti da su ga nadmašili. Neki u visini, neki u širini, neki u tamanjenju “smokića”…

»-A kolki ovdje mi praktički do koljena bili kad ih počel voditi, a neke sam i na rukama nosil. Sad se ni objesiti nemrem na njih normalno, kolko su me prešišali neki.«- smije se Herc.

Ipak, najviše ga vesele oni koji su ga nadmašili u vještini baratanja loptom.

Te večeri plavi ili  bijeli dres s natpisom “Remete”  bio je nagrada za probrane. Oni koji ga nisu dobili za ovu tekmu navijali su i pljeskali svojim frendovima, znajući da će i oni dobiti priliku na nekoj slijedećoj ALL STAR  tekmi.

Prije same tekme, kao tradicionalno ufuravanje, održano  je natjecanje u “tricama”. Pobjedniku, Niku, koji već nosi i dres reprezentacije, nije bilo lako s najmlađim ali zato s izrazom pokeraša na licu,  Jurom. Mali Pavleković  se nije  dao do samog kraja ali je najavio tko će idućih godina pretendirati na naslov najboljeg tricaša.

I onda – tekma. Počelo je uvjerljivo za plave. Činilo se da su jači ali se bijeli nisu dali. Igralo se  srčano od početka do kraja, borilo za svaku loptu ali i nastojalo pokazati majstoriju (Tin) i pozitivni bezobrazluk (Lovre). Bilo je i zakucavanja kakvih možemo vidjeti na TV(Nik). Curama je trebalo vremena da se malo oslobode ali im je Ana (Beštak) pokazala put pa su vidjele da i one mogu srcem nadomjestiti nedostatak visine i snage.

Konačni rezultat bio je 79:78 za plave. Najkorisnijim igračem proglašen je Demian Balaško (20 poena, 2 skoka i 1 asist, 3 ukradene lopte, uz 77% šuta )

A onda se krenulo prepustiti porocima: tamanjenju preostalih “smokiće” i “kole” i zafrkanciji…

Čini mi se da je sve ovo gore napisano zapravo najbolje sažeto u jednoj rečenici koju se čulo na galeriji u tijeku tekme:

»Kak se deca lepo loptaju!«

Pitam se je li to samo genetika ili je Herc naučio ponešto i od mame Brankice. Ili i jedno i drugo…Priznajem, nemam pojma.

Zato znam da je gaseći te večeri svjetla u dvorani  umoran ali sretan, pogledao Draženovu sliku na zidu i prisjetio se Igora s kojim je počeo priču o remetskom  loptanju pod obručima.

FOTO: Sara Vrabac i remete.hr

Odgovori