DOŠAŠĆE 2013.

Počinje Advent, duhovna priprema za Božić.

I ove godine središnje mjesto imat će zornice koje će biti svakog dana, osim nedjelje, s početkom u 6 sati.

Običaj nalaže na sv.Barbaru (u srijedu, 4.XII.)  u čašu ili vazu staviti trešnjinu grančicu i čuvati je u domu na svjetlom i toplom mjestu. Promjena na grančici, njezino pupanje i cvat simbolično će pratiti duhovnu obnovu vjernika u Došašću.

Sveti Nikola u Remete stiže 8.XII. kad će polsije sv.Mise u 9 u duhovnom centru darivati djecu.

Na sv.Luciju (petak, 13.XII.) sije se pšenica koja će biti blagoslovljena i kroz božićno doba “znak rađanja i očitovanja nogo života u Kristu “, kako nas podsjeća župnik o.Anto Knežević.

Predviđeni su i roditeljski sastanci s roditeljima prvopričesnika i krizmanika.

Župnik nas podsjeća kako je u ovo vrijeme potrebno više misliti na siromašne, stare i bolesne kako bi im se olakšao život. U tu svrhu, kao i svake godine, organizira se Tjedan Caritasa (7.-16. XII.)  čije će kutije biti postavljene u trgovinama na području župe a u koje će se moći ostaviti dar za siromašne župljane u hrani. U nedjelju 15.XII. odvijati će se akcija “5 kuna za Caritas”.

Od prve adventske nedjelje pa do Krštenja Gospodnjega vrijeme je za božičnu ispovijed. Posebno slavlje pokore i Božićna ispovijed za odrasle je 19.20. i 21. XII. (četvrtak-subota) u 20 sati.

Odgovori