DAN FIRMANIKA

Ovogodišnji remetski firmanici završavaju s pripremama za primanje sakramenta potvrde.

Prošle subote okupili su se u samostanskoj dvorani kako bi poslušali predavanje o. Darija Tokića o sedam darova Duha Svetoga. Popularni o. Dario je pojasnio koji dar predstavlja što u životu. Nakon predavanja vjeroučenici su podijeljeni  u 5 skupina nastavili raditi u radionicama: glazbenoj, karitativnoj, sportskoj, dramskoj i novinarskoj.

U okviru glazbene radionice Tomislav Habulin upoznao je firmanike s napjevima kojima će biti uveličano misno slavlje njihovog sakramenta.

Na karitativnoj su upoznali liječenog ovisnika o kocki, što je na većinu ostavilo dubok dojam jer im je to bio prvi susret s nekim tko je u jednom trenutku imao sve materijalno da bi uskoro dotaknuo samo dno te, zahvaljujući probuđenoj vjeri, uspio se vratiti u život.

Sportskoj su se radionici nešto više radovali dječaci ali su svi mogli naučiti koliko je u sportu, gdje često zna biti uzbudljivo, važno očuvati nazočnost Svetoga Duha.

Neki su jedva dočekali dramsku radionicu u kojoj su se mogli prepustiti svojem glumačkom talentu vođeni svojim nešto starijim kolegama iz župe.

Kao rezultat rada u novinarskoj radionici možete pročitati ovaj članak. A bit će ih i još!

Na kraju ovog firmaničkog druženja, kada su sve skupine  prošle kroz sve radionice, nastavili su razmjenjivati   dojmove sladeći se slatkišima, kolačima i sokovima.

I ovogodišnje druženje firmanika organizirala je uz pomoć župnika i članova zajednice mladih remetske župe  vjeroučiteljica Lujza Milodanović.

 foto:Marko Dušak - Spinaker

Odgovori