DAŠAK MORA NA VINCU…

…MOGAO SE OSJETITI U PETAK NAVEČER Naime na terasi Doma na Vincu gostovala je klapa »Samoana« s Novog Zelanda  upriličivši ugođaj nalik onom na jadranskim terasama i rivama.

Braća Austin i Christian dio su osmočlane klape koji se otisnuo na put preko pola svijeta kako bi pripremio turneju koju kane organizirati sljedeće godinea a na kojoj bi uz hrvatske izvodili i samoanske pjesme.

No, otkuda dečkima žar za hrvatskom glazbom ?

Christian kaže da se u nju zaljubio još prije 10-ak godina kad je prvi put čuo hrvatske pjesme.  Ovo i niz zanimljivih detalja o klapi mogla je saznati pubilka koja je potpuno ispunila terasu Doma. Tako smo u pauzama između pjesama mogli čuti kako Christian ne može prežaliti što na gostovanju u Sydneyu još nisu znali izvesti Oliverovu “Cesaricu” koju je željela  čuti jedna zgodna cura, kako su bili ushićeni kad su u Omišu imali priliku pjevati s klapom  »Šufit«…. Koncert je obilježila završnica u kojoj su Austin i Christian praćeni remetskim tamburašim otpjevali “Suzu za zagorske brege”, “Ravnicu” i “Croatio iz duše te ljubim”.

Njihov nastup bio je besplatan ali se na kraju koncerta strpljivo čekalo u redu kako bi se dalo dobrovoljni prilog za nastavak njihovog boravka u Hrvatskoj. Strpljivost je trebala i za brojne selifie ….

Na kraju treba odati priznanje našim remetskim “Frankopanima” (fletnoj Mileni  i Dražu Loucki te poslovično poduzetnom Jadranku ) koji su u vrlo kratkom roku organizirali koncert uvidjevši inertnost drugih.

Još jednom se pokazalo da su Remećaki željni ovakvih zbivanja i da postoje ljudi koji su ih spremni i  sposobni organizirati. Nadajmo  se da će to biti poticaj  za organiziranje sličnih zbivanja. Pogotovo kad znamo da u samim Remetama imamo i neke poznate izvođače čiji nastup bi bio dobro posjećen…

foto: Marko Dušak, SPINAKERGRAPHIC

Odgovori