OTVORENI DAN U VRTIĆU NA KRČU

SVAKE GODINE VRIJEDNA DJECA IZ VRTIĆA NA KRČU I NJIHOVE JEDNAKO VRIJEDNE TETE TRUDE SE PRIPREMITI “DAN OTVORENIH VRATA”

Na taj dan svatko može doznati kako se živi u vrtiću. Mališani i njihovi roditelji mogu “pronjuškati” po sobama drugih grupa a oni koji bi tek trebali krenuti u vrtić mogu doznati što ih tu  čeka. Prilika je to i starijoj braći sadašnjih “vrtićaša” a i nekim današnjim roditeljima prisjetiti se bezbrižnih dana koje su proveli na Krču.

A moglo se doznati svašta! Svaka skupina imala je svoju igraonicu i radionicu; “Slušam, čujem, gledam, vidim, dodirujem” zorno je pokazala kako je dijete uključeno u proces učenja, “Tko sam, što sam” kako se djetetu razvija socijalna kompetencija, “Jedan dva tri-pridruži nam se ti!” kako dijete stječe osnovne matematičke i prirodoslovne spoznaje, “Let’s take a trip” kako djeca kroz igru i zabavu svladavaju osnove engleskog jezika… U skupini Montessori  pokazali su nam kako se njeguje materinji jezik, tj kako pravilno govoriti, usmeno se izraziti, zabilježiti vlastite misli.

Veliku pozornost privukla je radionica “Kaj smo nafčili” u okviru koje su tete iz podružnice s Bukovačke 316 predstavile pažnju koju posvećuju razvoju djetetove svijesti o lokalnoj, nacionalnoj i europskoj kulturnoj baštini. Poseban štih ovoj radionici dali su baka Ana Pavlić, koja je marljivo štrikala, i  remetski tamburaši Matija Milek i braća Ivan i Matija Mlinarić. Oni su se spremno odazvali pozivu da odsviraju “nešto domaće” u vrtiću u kojem su i sami proveli vesele dane djetinjstva.

Odgovori