I REMETSKE OBITELJI NA TRSATU

Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji, pod sloganom “Obitelj – nositeljica života, nada i budućnost Hrvatske” okupio je u riječkom svetištu Majke Božje Trsatske 10 000 hodočasnika iz Hrvatske i inozemstva.

Među njima je bila i poveća skupina remetskih vjernika, članova župne Obiteljske zajednice predvođena župnikom o. Antoniom Mariom Čirkom i duhovnikom Zajednice o. Anđelkom Jozićem.

Oni su na Trsat dospjeli nakon što su posjetili samostan na Krku a potom sudjelovali u svečanoj procesiji i prijenosu Zavjetne spomen-svijeće iz katedrale sv. Vida u svetište Majke Božje Trsatske čime je počeo program Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji.

Na koncelebriranom euharistijskom slavlju, koje je predvodio, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zahvalio je hrvatskim katoličkim obiteljima  za svakodnevno svjedočenje koje pružaju hrvatskom društvu i svijetu svojom  vjerom, nadom i ljubavlju.  Istaknuo je kako su brak i obitelj jedno od najdragocjenijih dobara čovječanstva te je okupljene ohrabrio za izazove i kušnje obiteljskog života.

Među okupljenim vjernicima bila je i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarovć.

amc2

foto: facebook Župa Remete

Odgovori