POČELE KORIZMENE KONFERENCIJE: p.Čuš ispunio remetsku crkvu

I OVE GODINE U REMETAMA ĆE VJERNICI NA KORIZMENIM KONFERENCIJAMA ČETVRTKOM MOĆI ČUTI IZLAGANJA  ZANIMLJIVIH  GOSTIJU

ciril_rs

Tema ovogodišnjih konferencija je »Ot-kupljenje – obraćenje – ozdravljenje po Isusu Kristu«

Prvi  predavač bio je p. Ciril Čuš sloven-ski svećenik, poznat kao voditelj duhov-nih obnova  koji je, nakon što je služio misu, govorio o oproštenju i duhovnom ozdravljenju.

Zbog velikog zanimanja konferencija nije održana, kako je najavljeno, u samostanskoj dvorani već nakon mise u prepunoj crkvi. Pater Ciril osobnim je primjerom svjedočio put obraćenja : od mržnje do oproštenja i milosti da svome ocu, zlostavljaču, kaže da ga voli.

Na početku je upoznao okupljene sa svojim životnim putem i dvojbama na koje je nailazio postajući svećenikom.

Govoreći o duhovnom ozdravljenju istaknuo je važnost molitve za snagu kao bi se moglo oprostiti. Naglasio je kako je potrebno mijenjati sebe jer se druge ne može promijeniti.

»Čovjeku je potrebno unutarnje iscjeljenje«- podsjetio je p. Čuš, navodeći kako to postići:

»Kad želiš oprostiti nemoj gledati očima prošlosti.Treba prihvatiti što ti Bog daje, prihvatiti svoj križ…Jedino tako možeš svjedočiti za Krista.«

Podsjetio je i na četvrtu božju zapovijed upitavši »Kad si zadnji put zagrlio oca i majku?« a govoreći o bračnim odnosima naglasio važnost spremnosti  reći »ljubim te«,»trebam te« i »opraštam ti«.

Slijedećih četvrtaka moći ćemo čuti što nam u okviru ovogodišnje teme imaju reći Dario i Venera Kordić, fra Ivan Matić, fra Jozo Zovko, i p. Ike Mandarić.

 

 

Odgovori