REMETSKI KOŠARKAŠI I OVOG BOŽIĆA HUMANITARCI

Tijekom košarkaškog dana u Kostreni skupljeno je oko tonu hrane, higijenskih potrepština i slatkiša za potrebe korisnika Socijalne samoposluge.

U organizaciji košarkaških klubova Kostrena, FSV i Viškovo, te uz pomoć velikog broja košarkaških klubova sa područja Primorsko-goranske županije, u utorak 23. prosinca Sportska dvorana Kostrena ugostila je najveći tradicionalni hakl turnir u regiji.
Humanitarnu košarkašku manifestaciju Božić na hakli koja je okupila više od 350 djevojčica i dječaka podijeljenih u 118 ekipa otvorila je načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić. Na turniru su nastupale momčadi raznih uzrasta iz gotovo svih košarkaških klubova PGŽ, a osim domaćih ekipa u ovom turniru sudjelovalo je i desetak ekipa iz Zagreba.
Posebnu zahvalu organizatori turnira uputili su Općini Kostrena, Turističkoj zajednici Općine Kostrena te svim pekarama, pizzeriama i ljudima dobre volje koji su pomogli u realizaciji četvrtog izdanja Božića na hakli
Naše, remetske, haklerice (2002. i mlađe godište) okitile su se zlatom a dečki (2003.) i cure 1998/99 srebrom. SREBRO(Dečki ’03), SREBRO(Cure ’98/’99).  Na žalost, nije bilo tekme za 3. mjesto pa su cure (2000.) nakon 4 pobjede zaustavljene u polufinalu. Trener Ivan Hercigonja osim osvajača medalja ponosan je na one kojima je ovo prvi turnir u njihovoj prvoj natjecateljskoj sezoni. Posebno je ponosan na prikupljenu humanitarnu pomoć koju su remetska djeca dovezla u Kostrenu: “Veliko hvala klincima i njihovim roditeljima!” 

www.kostrena.hr

foto: Siniša Barčić

Odgovori