KAKO JE MILAN BANDIĆ POSTAO – DEDA

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić za sebe kaže da je poremećen, želeći tako istaknuti svoju sklonost Remetama u kojima je proveo dio svog podstanarskog života.

Očito vezan lijepim uspomenama, on rado navraća u Remete pa su tako njegova proslava rođendana u “Skenderici” je postale legendarne.

Ne čudi stoga što je u svom bijelom salonu ugostio Remećanku koja ovih dana zaokuplja najviše pažnje – malu Juliu Miholić. Mala gošća i njezini roditelji Lidia i Željko, upoznali su ga s njezinom bolešću i mogućnošću liječenja u Francuskoj.

Nakon što su roditelji istaknuli kako su remetski župljani, potaknuti pozivom župnika o.Ante Kneževića i župne Obiteljske zajednice, svojom akcijom prikupili veći dio potrebnog novca, gradonačelnik je obećao da će i Juliin rodni grad izdvojiti 40 000 kuna.

O Juliinim dojmovima posjete gradonačelniku mama Lidia nam kaže:

»”Jedna slika, tisuću rječi”, a ova slika Juli i gradonačelnika govori sve…Odmah su se skompali.Juli uvijek, na prvu prepozna tko je dobar čovjek. Zato ga i zove deda…«

Tako se Juliina borba nastavlja. Nadamo se i vjerujemo da će ona u toj borbi na kraju pobjediti i biti svima nama velika radost.

A Deda? Njemu želimo da još češće navrati u Remete…

foto:Davor Eterović

bandic_miholic1

 

Odgovori