JOŠ MALO O BOŽIĆNOM SAJMU…

U EMISIJI “PARLAMENT SHOW”  RADIJA 101 POSTAVLJENO JE PITANJE ZAŠTO OVOGODIŠNJI BOŽIĆNI SAJAM NIJE  ODRŽAN U SPORTSKOJ DVORANI REMETSKE ŠKOLE

Ovo pitanje se svake godine ponavlja, rekla nam je ravnateljica Osnovne škole Remete Brankica Hercigonja. Ona dodaje kako je tome nekoliko razloga. Prvi je loša akustičnost dvorane što onemogućava održavanje bilo kakve priredbe osim sportskih. U to su se imali prilike uvjeriti svi koji su nazočili dočeku nove godine u sklopu Europskog ekumenskog susreta mladih Zajednice Taize ili kad je prije dvije godine održano druženje s Mario Jones. To su bili događaji kad je problem neprimjerene akustičnosti došao do potpunog izražaja.  To je i razlog što se priredbe povodom Dana škole održavaju u polivalentnoj učionici. Drugi razlog je poteba nošenja velikog broja klupa u dvoranu na kojima bi bili izloženi predmeti za prodaju kao i njihovo vraćanje. Uz to valja naglasiti i činjenicu kako su podovi u dvoranama po proizvodnim deklaracijama namjenjeni isključivo korištenju u sportskoj obući.

Što se tiče zabrane prodaje kolača na Božićnom sajmu, ravnateljica je sa žaljenjem rekla da je to učinjeno po nalogu nadležne inspekcije.

Unatoč pojedinačnim primjedbama može se zaključiti da je i ovogodišnji sajam bio veliko veselje djeci koja sad imaju novi problem: kako pametno potrošiti zarađeni novac.

Odgovori