IZ AVIONA SE VIDI DA SU SRETNI

IZ AVIONA SE VIDI DA SU SRETNI

Pod dojmom sam jednog bračnog para koji mi je bio u dućanu. On je sa fizičkim nedostatkom, a ona dosta punija, neuglađena, ali izrazito vesela i optimistična osoba. Vidi se da se vole i poštuju, posebno ona njega. Nisu stari, imaju djecu, nisu niti dobrostojeći. Baš su mi bili simpatični, a nisu uopće savršeni prema svim uobičajenim društvenim normama. Ali vidi se iz aviona da su sretni. I to je to!

Koliko puta sam se samo uvjerila da recept za sreću ne postoji. Možeš biti lijep, mršav, visok, pametan, obrazovan, bogat… dakle, sve ono na čemu mnogi zavide, a duboko u sebi si nesretan jer nemaš jedino što je potrebno za sreću. A to je ljubav. Ljubav prema životu i ljudima uopće. Bez ljubavi ništa na ovom svijetu nema smisla. Volite se ljudi, sa svim manama i vrlinama, crni i bijeli, bolesni i zdravi, raznih vjera, nacija i opredjeljenja. Istodobno, odbacite od sebe sve one koji vas vuku na dno i oduzimaju vam zrak. Oprostite se sa svima koji misle da znaju kako VI trebate živjeti, izgledati, misliti…
Jer, sutra nas više ne bude, život je stvarno kratak i nema smisla potratiti ga na mržnju i loše odnose. Život može biti lijep, samo ako to stvarno želite.

Pusa svima,

vaša Tvrdokorrna!

 

Odgovori