NK »MAKSIMIR« SE VRAĆA DOMA

NEKAKO U OVO DOBA 1984. NA OBOJU JE NICAO TRAVNATI TEPIH NOVOG IGRALIŠTA

Do tada je tu desetljećima bilo igralište od crnog “leša” a trave je bilo tek u blizini kornera.

Nema toga tko se tih dana nije, barem na čas, zaustavio i bacio pogled na, poput stola, ravnu livadu.  Isto tako valjda nema toga tko iz obližnjih maksimirskih kvartova odakle je Klub, utemeljen 1924., popunjavao momčad, tko nije došao na svečano otvaranje igrališta. Svečanost je uveličao najbliži susjed – »Dinamo«, predvođen legendarnim Brankom Zebecom na klupi.

Nova obnova igrališta, kojom je predviđeno postavljanje umjetne trave, počela je 2014. i bila je popraćena peripetijama koje su ugrozile i egzistenciju Kluba, koji je postao lutalica, igrajući na terenima širom grada. Momčadi mlađih kategorija napustili su brojni dječaci zbog nemogućnosti treniranja…

Napokon ovih dana završavaju se radovi na obnovi igrališta. Postavljen je teren s posljednjom generacijom umjetne trave. Da biste uočili razliku od prave morate rukom proći preko nje.

Navijači, koji ovih dana strepe jer se “Zeleni” s Oboja već više od dva mjeseca nisu sastali s pobjedom a  u posljednja četiri kola pretrpili su isto toliko poraza te se tako našli u krugu klubova 3. HNL Zapad kojima prijeti ispadanje. Ako se »Maksimir« izvuče bit će to prilika za novu feštu na novom igralištu.

Odgovori