PAPINSKI NUNCIJ U REMETAMA

OVOGODIŠNJI BLAGDAN SVETE MALE TEREZIJE U REMETAMA JE UVELIČAO  PAPINSKI NUNCIJ U REPUBLICI HRVATSKOJ

mons. Alessandro D’Errico, predslaveći  misu kojom se  tradicionalno obilježava početak školske i vjeronaučne godine.

ulazNa početku misnog slavlja župnik  o. Antonio-Mario Čirko pozdravio je nuncija zahvaljujući mu na dolasku koji je kako je rekao “povezan s pogledom na budućnost, a to su djeca i mladi iz Župe.” Župljane, posebno one najmlađe, župnik je podsjetio da nuncij u našoj domovini predstavlja glas Svetoga Oca pape Franje. Dotaknuo se i primjera kako su jednom papa Franjo, kad su ga djeca pitala koji mu je svetac najdraži odgovorio da mu je, od troje prijatelja svetaca, uz sv. Ignacija i sv. Franju, na poseban način srcu bliska  sv. Terezija od Djeteta Isusa. “Zbog toga” – naglasio je župnik Čirko – “dolazak nuncija u Župi na blagdan ove svetice ima posebno značenje.”

Nadbiskup D’Errico svoju je propovijed prilagodio djeci prisjetivši se Isusovih riječi: “Bez mene ne možete učiniti ništa!”. Naglasio je važnost zaziva Božji blagoslov, na sve planove, sve projekte, te početak školske i vjeronaučne godine.

“Kada je to glavna smjernica” – rekao je – “tada se i donosi puno ploda što Isus posebno ističe.”

Podsjetio  je i na posebnost sv. Terezije od Djeteta Isusa koja je na poseban način promišljala Božju ljubav: “Ona je shvatila da ljubav treba uzvratiti Bogu, ali na konkretan način i u konkretnim životnim situacijama i susretima s ljudima.”

svan

Poslije mise nuncij se slikao s  djecom a potom se susreo  sa karmelićanskom zajednicom i upoznao sa apostolatom župe i karmelićana općenito.

foto: remete.hr

 

Odgovori